Смартфон Pixel 5 отримав процесор Snapdragon 765G / Ілюстрація REUTERS

Корпорація Google провела презентацію двох нових смартфонів з підтримкою 5G.

Про це повідомляється в офіційному блог Google.

Читайте такожКитай ініціює антимонопольне розслідування проти Google

Відео дня

Процесор Snapdragon 765g

Флагманський смартфон Pixel 5 отримав процесор Snapdragon 765g з підтримкою 5g. Об'єм оперативної пам'яті становить 8 гігабайт, вбудованої — 128 гігабайт. Смартфон оснащений безрамковим дисплеєм, вологозахистом і модулем для бездротової зарядки.

Версія Pixel 5 XL не передбачена

Ще однією відмінністю від лінійки попереднього покоління стала відсутність більшої моделі. Версія Pixel 5 XL не передбачена. Її роль виконує більш доступна модель Pixel 4a 5g.

Pixel 4a теж підтримує роботу мереж п'ятого покоління і має процесор і камери, як і у Pixel 5. У нього екран більше, ніж у флагмана, але при цьому 6 гігабайт оперативної пам'яті замість 8, акумулятор меншої ємності, немає вологозахисту і бездротової зарядки.

У молодшій версії на один мікрофон менше, корпус виконаний з полікарбонату. Разом з тим версія Pixel 5 виготовлена в корпусі з переробленого алюмінію і має захист відповідно до рейтингу IP68 і склом Corning Gorilla Glass 6. У Pixel 4a 5g є 3,5-міліметровий роз'єм для підключення навушників.

Коли почнуться продажі

Продажі Pixel 5 і Pixel 4a з 5G почнуться з 15 жовтня в дев'яти країнах. Pixel 5 коштуватиме 699 доларів (близько 19,8 тис грн), Pixel 4a з 5g — 499 доларів (близько 14,1 тис грн).

Nest Audio

Крім смартфонів, Google представила розумну колонку Nest Audio, яка на 75% голосніше своєї попередниці Google Home. Також корпорація показала ТВ-приставку Chromecast - вона показує відео з роздільною здатністю 4K при 60 кадрах в секунду. 

Крім того, була представлена нова операційна система для телевізорів Google TV, яка підтримує пошук фільмів і шоу за різними стрімінговими сервісами.

Розслідування проти Google

  • У 2017 році Єврокомісія визнала Google винною в маніпулюванні пошуковою видачею з метою просування власних інтернет-сервісів і призначила штраф в €2,42 млрд. 
  • Потім у 2018 році Єврокомісія оштрафувала Google на рекордну суму в €4,34 млрд за зловживання домінуючим становищем Android. Обидва штрафи оскаржувалися Google в Європейському суді загальної юрисдикції.
  • На початку 2019 року Google оштрафували в Європі на €1,49 млрд за блокування конкуруючих рекламодавців.
  • У травні 2019 року індійське антимонопольне відомство ініціювало перевірку Google, щоб виявити можливі зловживання, пов'язані з Android.
  • Також питання до Google з'явилися й в антимонопольних органів Італії.
  • 1 жовтня 2020 року влада КНР заявила про те, що перевірятиме, чи використовувала Google свою операційну систему для придушення вільної конкуренції виробників смартфонів. Розслідувати справу щодо Google запропонував Китайський Техногігант Huawei, який перебуває під санкціями США.