Заборона на роботу може торкнутися найбільшої китайської інтернет-компанії / Ілюстрація REUTERS

США можуть заборонити ряду китайських компаній працювати на території країни. У тому числі заборона може торкнутися найбільшої інтернет-компанії Китаю Alibaba.

Про це під час прес-конференції в Бедмінстері (штат Нью-Джерсі) заявив президент США Дональд Трамп.

Читайте такожAlibaba Group інвестує $ 28 мільярдів у інфраструктуру

Відео дня

Відповідаючи на питання, чи планують США забороняти діяльність інших великих китайських технологічних компаній і, зокрема, Alibaba, Трамп підкреслив: "Так. Ми розглядаємо й інші варіанти".

Що таке Alibaba

  • Alibaba - найбільша інтернет-компанія Китаю, яка працює у сфері електронної комерції з 1999 року. Їй належить кілька популярних інтернет-майданчиків, в тому числі інтернет-магазин AliExpress.com. Хмарний підрозділ Alibaba - одна з найбільш швидкозростаючих компаній групи.
  • 20 квітня 2020 року Alibaba Group заявила про те, що інвестує $28 мільярдів у хмарну інфраструктуру. Компанія заявила, що витратить кошти на розвиток операційних систем і на розвиток інфраструктури своїх центрів обробки даних.
  • За даними дослідницької компанії Canalys, в 4 кварталі минулого року підрозділ Alibaba Cloud Intelligence контролював 46,4% хмарного ринку Китаю, тоді як Tencent і Baidu Cloud Cloud мали 18% і 8,8% ринку відповідно.