Хто на першому місці, не уточнюється / Ілюстрація REUTERS

Месенджер Telegram став другим за кількістю завантажень додатком в США.

Про це повідомляє The Telegraph. Хто на першому місці, не уточнюється.

Читайте такожТрамп vs Twitter: в ЄС засудили блокування акаунта президента США

Відео дня

У період з 6 по 10 січня Telegram в США завантажили близько 545 тис.разів. Це майже в три рази більше, ніж в аналогічний період минулого тижня.

Що цьому передувало

Зростання популярності Telegram відбулося на тлі блокування акаунтів президента Дональда Трампа в Facebook і Twitter, а також відключення соцмережі Parler, популярної серед його прихильників.

Крім того, на початку січня 2021 року WhatsApp ввів нову політику конфіденційності, що, за версією видання, могло викликати перехід частини користувачів на альтернативні месенджери.

Історія з акаунтами Трампа

  • 7 січня 2021 року Facebook і Instagram акаунти Дональда Трампа були заблоковані мінімум на два тижні - до кінця його президентського терміну. Про це повідомив засновник і керівник компанії Facebook Inc Марк Цукерберг.
  • 8 січня 2021 року Російська асоціація професійних користувачів соцмереж і месенджерів запропонувала Трампу перейти на російські соцмережі.
  • Того ж дня, 8 січня 2021 року соціальні мережі Twitch і Snapchat оголосили про те, що слідом за іншими сайтами заблокували акаунти президента США Дональда Трампа.
  • 9 січня 2021 року стало відомо про те, що адміністрація соціальної мережі Twitter заблокувала доступ до акаунту Трампа. У соцмережі заявили, що таке рішення було прийнято після "ретельного розгляду недавніх твітів" політика і контексту, який їх оточує.