Фото УНИАН

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») за замовленням Міністерства оборони передала бійцям антитерористичної операції (АТО) на сході країни партію уживаних залізобетонних шпал для зведення оборонних інженерних споруд у зоні бойових дій.

У прес-службі відомства повідомили, що передача шпал була здійснена на виконання урядової постанови № 448 від 10 вересня 2014 року «Деякі питання забезпечення будівництва інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави».

Читайте також«Укрзалізниця» припинить співпрацю з РЖД, якщо та буде підтримувати бойовиків

Відео дня

«Військовим було передано понад 3700 залізобетонних шпал, які через технічний стан уже не використовуються на залізницях і не підлягають ремонту, однак можуть бути придатними для спорудження інженерних оборонних споруд»,- повідомили у департаменті шляхів відомства.

У повідомленні наголошується, що у вересні 2014 року залізничники також відправили 17 піввагонів зі старопридатними залізобетонними шпалами у напрямку станцій Сватове, Краматорськ, Пологи і Маріуполь-Порт.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2014 року медичні установи залізничної галузі України зібрали більше 200 літрів донорської крові для українських військовослужбовців, поранених під час проведення АТО на сході України проти російських терористів.

У листопаді минулого року працівники Львівського локомотиворемонтного заводу і вагонного депо Клепарів Львівської залізниці виготовили і передали українським військовослужбовцям у зону АТО печі, призначені для обігріву в польових умовах.