Ілюстрація REUTERS

Систему автопілота на моделях Tesla навчать об'їжджати ями. Про можливу появу такої опції в налаштуваннях системи заявив голова американської компанії Ілон Маск.

Читайте такожVolkswagen почав тестувати електрокари з автопілотом четвертого рівня (фото)

Заява Маска прозвучала у відповідь на твіт одного з власників Tesla, який залишився вражений роботою автопілота. Комплекс, що складається з камер, радарів і ультразвукових датчиків, нещодавно отримав оновлення, в якому покращено роботу функції Navigate on Autopilot.

Відео дня

Вона може самостійно з'їжджати на дороги, які примикають до шосе і справлятися з розв'язками. Однак, якщо раніше для здійснення маневру вимагалося підтвердження водія, то тепер Autopilot може робити все самостійно, пише motor.

Нагадаємо, раніше в Tesla з'явився «собачий режим». Він розроблений для захисту собак в салоні автомобілів у жарку пору року. За його активації закриваються двері і вікна, але аудіосистема і клімат-контроль продовжують працювати. До того ж на дисплеї вводиться повідомлення: «Зі мною все гаразд, мій господар скоро повернеться».

Також Tesla представила режим охорони автомобіля під назвою Sentry Mode. Якщо електрокар спробують викрасти, система програватиме органну токату й фугу (ре мінор) Йоганна Себастьяна Баха.