Навколо Рівного збудують об'їзну дорогу / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») оголосило тендер на будівництво об'їзної дороги міста Рівне з очікуваною вартістю 822 млн грн.

Читайте такожОмелян розповів, скільки мільярдів виділять на дороги наступного року

Як повідомила прес-служба "Укравтодору", тендер оголошено на електронному майданчику системи публічних онлайн-закупівель Prozorro.

Відео дня

За словами радника голови «Укравтодору» Олександра Кави, цього року на будівництво першої черги північного об'їзду Рівного заплановано 198 млн гривень з Державного дорожнього фонду України.

«Решту коштів планується виділити у 2020 році. Цього року заплановано побудувати естакаду над залізницею Рівне - Сарни, а також виконати всі роботи з формування основи дорожнього полотна першої черги об'їзду. Сподіваюся, що мерія Рівного та особисто міський голова також передбачать кошти для фінансування цієї об'їзної, щоб прискорити її будівництво, оскільки вона є вкрай важливою для жителів цього обласного центру», - цитує прес-служба Каву.

Відзначається, що, згідно з розробленою минулого року проектною документацією, нова магістраль забезпечить проїзд транзитного транспорту з ділянки дороги М-06 Київ - Рівне в напрямку траси Н-22 в об'їзд міста Рівного, а також з траси Н-25 в напрямку траси Н-22.

«Протяжність північній об'їзної дороги Рівного становитиме 14,2 км. В рамках реалізації проекту заплановано нове будівництво ділянки протяжністю 6 км, реконструкція - 4 км і поточний середній ремонт існуючої дороги - 4,2 км. Дорога матиме другу технічну категорію з двома смугами руху», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що виведення значного потоку транзитного транспорту за межі міста за рахунок будівництва північної об'їзної дороги дасть змогу розвантажити міські вулиці від транзитного транспорту, зберегти від руйнування покриття вулиць, а також сприятиме підвищенню безпеки руху, поліпшенню екологічної ситуації в місті та розвитку міста Рівного як важливого транспортного вузла.

Також у прес-службі наголосили, що на етапі реалізації в «Укравтодорі» перебувають проекти Південно-Західної об'їзної дороги міста Полтава (нове будівництво), об'їзної дороги міста Лубни (реконструкція з розширенням дороги з 2 до 4 смуг), об'їзної дороги села Красногорівка (нове будівництво), Північної об'їзної міста Житомир (реконструкція з розширення дороги з 2 до 4 смуг).

На стадії проектування і підготовки будівництва перебувають такі проекти як Північна об'їзна дорога Львова, Північна об'їзна Тернополя, Північна об'їзна Одеси, Східна об'їзна Кременчука з мостом через Дніпро.

Як повідомляє УНІАН, «Укравтодор» опрацьовує 4 варіанти проходження нової об'їзної дороги міста Бориспіль.