Найкоротший із варіантів - 18 км / фото facebook/Ukravtodor.Gov.Ua

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") опрацьовує 4 варіанти проходження нової об'їзної дороги міста Бориспіль (2 південних і 2 північних).

Читайте такожСтало відомо, коли оголосять конкурс на будівництво першої платної дороги зі Львова до Польщі

Як повідомили в прес-службі «Укравтодору», найкоротший з варіантів - 18 км., найдовший - 26 км

Відео дня

«Після вибору оптимального варіанта прокладання автомагістралі, який буде обраний «Укравтодором» на основі економічних, соціальних, екологічних чинників, консалтингова компанія підготує техніко-економічне обґрунтування», - відзначили в прес-службі.

Також повідомляється, що підготовка ТЕО фінансується за рахунок кредиту Світового банку і, згідно з умовами контракту, ТЕО має бути готове до грудня цього року.

«Нова дорога буде мати 1а категорію з чотирма смугами руху і максимальною дозволеною швидкістю руху 130 км/год. Об'їзна дорога Борисполя забезпечить проїзд автомобілів без в'їзду в місто трасою М-03, а також проїзд автомобілів зі сторони Києва в напрямку траси Н-08 Бориспіль - Запоріжжя - Маріуполь та траси Т-10-18», - зазначає «Укравтодор».

Також повідомляється, що нова об'їзна дорога не тільки звільнить місто від транзиту, який зараз становить понад 30 тис. авто на добу, але й дозволить істотно покращити екологічну ситуацію, зменшить кількість аварій і підвищить якість життя мешканців міста.

У прес-службі нагадали, що за результатами тендеру консультантом визначена компанія Project Planning & Management Ltd and Kocks Consult GmbH and Integrated Construction Institute LLC.

фото facebook/Ukravtodor.Gov.Ua

Як повідомляв УНІАН, 21 березня «Укравтодор» підписав контракт з болгарсько-українською консалтинговою компанією на підготовку техніко-економічного обґрунтування і вибору оптимального варіанта укладання об'їзної дороги Борисполя.