Радник колишнього голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрій Голик в своєму Facebook заявив, що всі дороги України можуть і мають бути ідеальними. В опублікованому їм відео він показав, які дороги зробила ОДА за чотири роки.

«До 2015 року держава не приділяла уваги дорогам в Дніпропетровській області. З 2015 року ми почали програму ремонту доріг всіх форм власності. За чотири роки ми відремонтували понад 500 доріг в населених пунктах. Це дороги в селах, смт і невеликих містах, що не ремонтувалися десятиліттями. Ми перші в Україні ввели обов'язкову п'ятирічну гарантію на кожну відремонтовану дорогу - будь-які дефекти усувалися за рахунок підрядника. 1 січня 2018 року понад 5000 км доріг Укравтодору категорії сільських і обласних передані на баланс ОДА за законом про Дорожній фонді. І ми почали ремонт й цих доріг. Ми хочемо, аби всі дороги Дніпропетровської області були ідеальними», - заявив Голик.

За його словами, кожна дорога - це окремий її аудит, окремий проект, окрема процедура і гарантія п'ять років.

Відео дня

«Чому ми рахуємо в дорогах? Тому що кожна дорога має бути зроблена «від та до». Від початку і до кінця. А не так, як це люблять робити в нашій країні - дві ділянки тут і дві ділянки ось там. Ми зробили понад 2 000 кілометрів нових доріг там, де їх ніколи не було. Це більше, ніж в будь-яких інших кількох областях разом узятих. Але це тільки початок. Має бути зроблено ще більше. Дороги мають бути зроблені всі», - впевнений Голик.