Каленков підкреслив, що світова економічна криза де-факто вже настала / фото прес-служба

В сьогоднішніх кризових умовах вантажні залізничні тарифи повинні бути знижені на 10%. Таку думку висловив президент Об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков, виступаючи на круглому столі, присвяченому питанням реформування "Укрзалізниці".

У своєму виступі він підкреслив, що світова економічна криза де-факто вже настала. "Всі українські металургійні підприємства сьогодні працюють в збиток. Другий місяць поспіль ми спостерігаємо зниження обсягів виробництва сталі на 10%. І найнеприємніше – ми очікуємо, що ситуація буде погіршуватися", – сказав А. Каленков.

Відео дня

Президент "Укрметаллургпрома" висловив упевненість, що сьогодні бізнес та уряд повинні спільно працювати над тим, щоб Україна могла перенести цю кризу з мінімальними втратами. "Зараз підприємства економлять кожну гривню у своїй собівартості й роблять величезні зусилля для того, щоб утриматися на глобальних ринках. А від влади очікується грамотна і виважена державна політика", – упевнений він.

"В умовах кризи всіх галузей на глобальних ринках потрібно розглядати питання зниження тарифів "Укрзалізниці" на 10%, зробити такий прецедент. Це дасть додатковий стимул "Укрзалізниці" покращувати свою внутрішню ефективність", – резюмував А. Каленков.

У свою чергу держава, на думку А. Каленкова, могло б повернути понижуючий коефіцієнт 0,25 при сплаті "Укрзалізницею" земельного податку, а також повернути ті гроші, які залізниця сплачує в Дорожній фонд при закупівлі дизельного палива.