Ілюстрація REUTERS

Компанія Mercedes-Benz оголосила про своє рішення не брати участь у Нью-Йоркському автосалоні 2020 року. За даними Automotive News, з 80-х років минулого століття Mercedes-Benz жодного разу не пропускав цю міжнародну автомобільну виставку.

Читайте такожNissan, який не поїхав до Франкфурта, потролив автосалон (фото)

Опитані виданням дилери називають рішення компанії помилкою, передає motor.ru. За їх словами, відсутність стенду Mercedes-Benz вдарить по репутації марки і дасть перевагу конкурентам, які представлять свої новинки. Раніше цього року вся німецька трійка – Mercedes-Benz, Audi і BMW – відмовилася від участі в Детройтському автосалоні без будь-яких серйозних наслідків. Крім того, від поїздок на автосалон у Нью-Йорку вже відмовилися і в BMW.

Відео дня

Така тенденція характерна не тільки для виставок, які проходять у США, але і для європейських автосалонів. Наприклад, найбільше європейське моторшоу в Женеві в 2019 році пропустили Ford і Volvo.

Світові автовиробники все частіше приймають рішення не брати участь в автосалонах – замість цього вони влаштовують власні заходи або роблять вибір на користь онлайн-презентацій. Зокрема, на 11 грудня у Mercedes-Benz запланована віртуальна прем'єра моделі GLA другого покоління.