"Задача №1": Гончарук про будівництво доріг / фото УНІАН

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук вважає головним завданням на 2020 рік будівництво доріг в Україні.

"Дорогами потрібно зшити країну, це задача, мабуть, що №1 на наступний рік", - сказав глава Кабміну в ефірі "Україна 24".

Читайте також"Укравтодор" прийматиме скарги на стан доріг через додаток

За його словами, у наступному році заплановано збудувати чотири тисячі кілометрів доріг. Утім, переконаний Гончарук, це не верхня межа.

"Це питання, наскільки вдасться залучити до виконання завдань підрядників якісних, зокрема, з міжнародними грошима", - каже глава уряду. 

Гончарук повідомив, що на "особливому рахунку" перебуває будівництво мосту у Дніпрі, а також автотраса з Києва до Дніпра.

"Там є ділянка велика, яка вже починається будуватися. За наступний рік ми маємо як мінімум дуже серйозно просунутися, якщо взагалі не повністю її збудувати від Решетилівки до Дніпра", - резюмує прем’єр.

Очільник Кабміну покладає надії на оновлене керівництво "Укравтодору".

"Зараз там молодий, порядний, професійний менеджер,  який повністю міняє команди по країні. Перше завдання - це прибрати звідти корупцію. Вже десятки людей звільнені з керівних посад", - сказав Олексій Гончарук.

Як повідомлялося, Україна отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку кредити на 900 млн євро на будівництво та реконструкцію 340 кілометрів доріг у п'яти областях. Гроші спрямують на реконструкцію траси Київ-Одеса у Черкаській, Миколаївській та Одеській областях, а також будівництво північної ділянки об’їзної дороги навколо Львова.