У Кабміні запевнили, що план по будівництву і ремонту доріг буде виконаний / фото ukravtodor.gov.ua

Кабінет міністрів України планує розпочати масштабне будівництво доріг з 1 березня 2020 року, про що під час ефіру на одному з телеканалів заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте такожГолова "Укравтодору" розповів, коли в країні зникнуть аварійні дороги

"Ми дуже добре розуміємо, що потрібно робити. І наступного року з 1 березня ми плануємо розпочати велике будівництво. Для цього в державному бюджеті передбачені необхідні кошти. Їх недостатньо, але це необхідний стартовий ресурс, який ми маємо намір використовувати, щоб країна "поїхала", - сказав він.

Відео дня

Глава уряду також нагадав, що Кабмін змінив менеджмент "Укравтодору" і "Укртрансбезпеки" - ключових органів, які повинні забезпечувати високу якість доріг.

Гончарук впевнений, що в наступному році план з будівництва та ремонту 4 тисяч кілометрів доріг буде виконаний.

"Будівництво доріг для нас - це не лише спосіб зшити країну, це ще і спосіб запустити економіку. Це один з трьох економічних стовпів, на яких буде триматися економічне зростання на наступні п'ять років", - сказав він.

За словами прем'єра, Кабмін не планує втручатися в тендери по ремонту і будівництву доріг, які буде оголошувати "Укравтодор".

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада Міністерство інфраструктури призначило депутата від "Слуги народу" Олександра Кубракова головою Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор").

За словами Гончарука, Кубраков вже показав себе як професіонал при будівництві траси Запоріжжя-Маріуполь.

Також прем'єр повідомив, що уряд передбачив 33,4 мільярда гривень на ремонт та утримання доріг державного значення. Пло словами Гончарука, за 5 років планується відновити в Україні 24 тисячі кілометрів доріг.