Ілюстрація REUTERS

Голова Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Олександр Кубраков вважає, що протягом двох-трьох років можна оновити основну мережу автотрас країни.

Читайте такожЖодні "схеми" під час будівництва доріг не працюватимуть - прем'єр

Про це він заявив під час презентації планів з дорожнього будівництва у 2020 році "Зшити Україну".

Відео дня

"Я думаю, що країна має шанс отримати нормальні дороги, за два-три роки оновити основну мережу, але за цей рік ми можемо показати дійсно безпрецедентний рівень, безпрецедентний обсяг будівництва", - сказав він.

"Людям байдуже, скільки ми кілометрів зробимо. Якщо люди у своєму регіоні побачать, що щось відбувається, що з'явилися нормальні дороги – це і є нашим результатом. Але ми не відмовляємося від плану з кілометрів", - додав Кубраков.

Як повідомляв УНІАН, з 1 березня в Україні планується почати масове дорожнє будівництво, яке анонсували як президент Володимир Зеленський, так і прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Зеленський повідомив, що у 2020 році планується оновити 4 тисячі кілометрів доріг державного значення, на що виділяються рекордні 85 мільярдів гривень.

Що стосується доріг місцевого значення, то, за словами Зеленського, у 2020 році на них виділяється 22,2 мільярда гривень.