Україна пропонує Польщі розглянути можливість поставок українських двигунів для вертольотів Мі-8 і для ракетних катерів класу "Тарантул" Війська Польського.

Як повідомили УНІАН у Департаменті преси та зв'язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України, про це міністр оборони Михайло ЄЖЕЛЬ сказав під час зустрічі з міністром національної оборони Республіки Польща Томашем СЕМОНЯКОМ.

"Україна і Польща мають великі перспективи і можливості розвитку співробітництва в оборонній сфері", - підкреслив М.ЄЖЕЛЬ.

Відео дня

Крім того, глава вітчизняного оборонного відомства запросив міністра національної оборони Республіки Польща Т.СЕМОНЯКА відвідати у листопаді поточного року з візитом Україну і детально обговорити практичні аспекти подальшого розвитку двостороннього військового співробітництва.

Під час обговорення питання розвитку співробітництва в рамках регіональних ініціатив М.ЄЖЕЛЬ зазначив, що оптимізація і розширення співробітництва у форматі "Вишеградська четвірка + Україна" повинна проходити в площині створення спільної українсько-польсько-литовської миротворчої бригади "ЛитПолУкрбриг", а також залучення Збройних сил України до Багатонаціональної бойової тактичної групи ЄС країн Вишеградської четвірки, яку передбачається створити найближчими роками.