Украина и ЕС готовятся подписать договор об открытом небе / Фото УНИАН

Україна зможе збільшити пасажиропотік на європейських напрямах на 10-15% на рік після підписання угоди про єдиний авіаційний простір між Україною і країнами Євросоюзу.

Як повідомила УНІАН прес-служба міністерства інфраструктури України, про це в ході саміту Міжнародного транспортного форуму в Лейпцігу заявив міністр інфраструктури України Максим Бурбак.

Читайте такожЄвропа заборонила своїм авіакомпаніям літати до Криму

Відео дня

«Після початку дії угоди очікується збільшення пасажиропотоків на європейському напрямі на рівні до 10-15% щорічно. Одночасно посилиться конкуренція з іноземними перевізниками і збільшиться можливість виходу більшої кількості українських авіаперевізників на ринок авіаперевезень між Україною і ЄС», - цитує прес-служба міністра.

Бурбак зазначив, що українська сторона розраховує підписати договір про відкрите небо 5 червня під час засідання Ради міністрів ЄС в Люксембурзі, йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони планують підписати низку документів, що стосуються зближення сертифікаційних систем, а також обміну інформацією з безпеки польотів повітряних суден, що використовують аеропорти ЄС і України, зазначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, раніше в квітні глава Державної авіаційної служби України Денис Антонюк заявив, що в разі підписання договору про відкрите небо українські авіаперевізники не зможуть скористатися всіма можливостями відкритого авіапростору і, можливо, постануть перед низкою обмежень.

Договір про спільний авіаційний простір заплановано до підписання 5 червня поточного року, хоча активна підготовка до підписання документа ведеться з листопада 2013 року. Мета угоди – поступова лібералізація ринків, використання загальних правил на основі правил ЄС у сфері цивільної авіації, сприяння промисловій та операційній співпраці. На думку експертів, повномасштабна реалізація угоди про відкрите небо між Україною і Європейським Союзом можлива і доцільна за умови одночасного скасування візового режиму, що знімає бар'єри для переміщення громадян між країнами.