НАЗК провалила перевірку е-декларацій. Потрібен перезапуск» - Садовий / фото прес-служби політика

«Сьогоднішній склад НАЗК потрібно повністю перезапустити. В них було головне завдання - перевірити всі електронні декларації на предмет відповідності доходів та маєтків. Вони просто цього не зробили. Це провал. Народ пообурювався та й все. Потрібен перезапуск», - про це заявив кандидат в президенти Андрій Садовий під час зустрічі з представниками антикорупційних громадських організацій. 

Андрій Садовий підтримав пропозиції «Антикорупційного порядку денного», до якого приєдналися біля 25 громадських організацій. 

Нагадаємо, раніше вони закликали кандидатів у президенти публічно зафіксувати свої пропозиції щодо подолання ключових проблем державної антикорупційної політики. 

Відео дня

Садовий також озвучив ряд інших ініціатив. Зокрема, «регулярний зовнішній аудит Спеціалізованої антикорупційної прокуратури так, як це вже існує в законі для Антикорупційного бюро, а також позбавлення СБУ та МВС функцій перевірок бізнесу. Бізнесом повинна займатись фінансова поліція. Служба безпеки України має боротися з ворогами держави, а не переслідувати ІТ-компанії й інший порядний бізнес».

Андрій Садовий також заявив, що у випадку обрання на посаду Президента призначить аудитором САП зі свого боку Роберта Сторчуа – представника Мін’юсту Сполучених Штатів, в якого є величезний досвід допомоги антикорупційним органам України. «Якщо за результатами аудиту робота антикорупційного прокурора буде визнана незадовільною, він має піти», - заявив Андрій Садовий. 

Окремо кандидат пояснив  намір вибудовувати свою роботу стосовно НАБУ:  «Жодного втручання в роботу НАБУ з мого боку як Президента не може бути. Я вважаю неприйнятним ані дзвонити, ані призначати нічні зустрічі директору Антикорупційного бюро. Якщо він сам потребуватиме допомоги Президента, звісно, я завжди йому допоможу».

Нагадаємо, днями громадські організації оголосили антикорупційний порядок денний для кандидатів у Президенти України. Вони закликають публічно зафіксувати свої пропозиції щодо подолання ключових проблем державної антикорупційної політики:

— Повна втрата довіри суспільства до керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

— Неспроможність менеджменту Національної агенції з питань запобігання корупції забезпечити виконання функцій інституції.

— Постійні атаки політичної еліти на Національне антикорупційне Бюро.

— Перетворення частини Служби Безпеки України на інструмент та провайдера корупції.