ЦВК збільшила замовлення на виготовлення бюлетенів для першого туру виборів / фото УНИАН

ЦВК раптово збільшила на чверть мільйона кількість бюлетенів для першого туру, знявши їх з другого.

Центральна виборча комісія 7 березня за переговорною процедурою уклала угоду з ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів» про друк бюлетенів на 166,37 мільйона гривень і майже відразу змінила розподіл бюлетенів між першими і другим турами виборів, повідомляють "Наші гроші" з посиланням на дані системи Prozorro.

Читайте такожУ ЦВК повідомили про безпрецедентну кількість спостерігачів на майбутніх виборах

Відео дня

Для виборів президента України замовили виготовлення і пакування 60,36 мільйона виборчих бюлетенів на обидва тури.

Зазначається, що спершу бюлетені розподілялися порівну: по 30,18 мільйона штук на перший і другий тури. Однак 12 березня вартість договору зменшили додатковою угодою до 165,59 мільйона гривень, а також змінили розподіл бюлетенів. Для першого туру кількість бюлетенів збільшили до 30,44 мільйона штук по 4,26 гривні, для другого – зменшили до 29,92 мільйона штук по 1,20 гривні.

"Загальна кількість не змінилася, тобто ЦВК перенесла 263 тисячі бюлетенів із другого на перший тур. Хоча ніяких радикальних змін з кількістю виборців за три тижні між першим туром 31 березня і другим туром 21 квітня відбуватись не повинно", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Центральна виборча комісія ухвалила рішення утворити спеціальні виборчі дільниці та комісії на території військових частин у зоні проведення операції Об'єднаних сил. За даними ЦВК, на цих ділянках голосуватимуть близько 47 тисяч військовослужбовців.