ЦВК затвердила календар парламентських виборів 2019 / фото УНІАН

Центральна виборча комісія затвердила календарний план організації та проведення позачергових парламентських виборів, що відбудуться 21 липня.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення члени ЦВК ухвалили одностайно.

Згідно з календарним планом, до 28 травня включно партії мають подати до ЦВК подання щодо кандидатур до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів, а до 31 травня включно ЦВК має провести жеребкування щодо включення кандидатур до складу ОВК й утворити їх. Дільничні виборчі комісії ЦВК має утворити до 5 липня включно.

Відео дня

Читайте такожЗмінити місце голосування для участі у виборах до Ради можна до 15 липня - ЦВК

Подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів стартує сьогодні і триватиме до 20 червня включно. Закінчення реєстрації кандидатів у депутати - по 25 червня включно.

Згідно з законодавством, для реєстрації партії зі списком у загальнодержавному окрузі розмір застави становить 1000 розмірів мінімальної заробітної плати, а для самовисуванця чи партії, яка висуває кандидата в одномандатному окрузі – 10 розмірів мінімальної заробітної плати.

Свої передвиборні програми партії мають оприлюднити до 12 липня включно.

Читайте такожВ Україні розпочалася виборча кампанія з дострокових виборів у Раду

Згідно з планом, партія може звернутись до ЦВК з проханням про скасування реєстрації кандидата в депутати до 8 липня включно. До цього ж числа можуть відмовитись від балотування й кандидати в депутати.

Початок передвиборчої агітації передбачений з наступного дня після прийняття ЦВК рішення про реєстрацію кандидата, вона триватиме до 19 липня включно.

Форму, текст та колір виборчих бюлетенів мають затвердити до 26 червня включно.

Результати виборів ЦВК має встановити до 5 серпня включно.

Крім того, сьогодні на засіданні ЦВК затвердила роз'яснення для громадських організацій щодо порядку надання дозволу мати офіційних спостерігачів, а також дозволила ОВК здійснювати попередню оплату для закупівлі товарів та послуг для підготовки та проведення позачергових парламентських виборів.