Ілюстрація / REUTERS

За менше ніж два місяці до позачергових парламентських виборів 400 українців змінили місце голосування

Про це йдеться у ТСН.Ранок.

За даними Держреєстру виборців, найактивніше змінюють місце голосування у Києві. Натомість на Буковині поки жодного такого охочого.

Читайте такожВибори в Раду: як проголосувати не за місцем прописки

Змінити місце голосування можна до 15 липня. Ті, хто будуть голосувати не вдома - отримають лише один бюлетень і зможуть поставити галочку тільки за депутатів по партійних списках. Адже за мажоритарного кандидата віддати свій голос можна буде тільки в межах рідного округу. 

Крім того, у Центрвиборчкомі наголошують, що проведення дострокових виборів під загрозою зриву. Досі не внесені зміни до порядку державних закупівель. У ЦВК нарікають, що нинішній порядок не дозволяє проводити тендери у стислі строки, а у них на друк бюлетенів буде всього 17 днів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час інавгураційної промови в стінах парламенту заявив, що розпускає Верховну Раду. Вранці 21 травня в Адміністрації президента відбулись консультації зі спікером Андрієм Парубієм, його заступниками, лідерами фракцій і депутатських об'єднань. Того ж дня було опубліковано указ про дострокове припинення повноважень Ради та призначення позачергових виборів на 21 липня цього року

Як повідомили в прес-службі Володимира Зеленського, головний аргумент для розпуску - "дуже низька довіра громадян до парламенту". Представники фракцій "Народний фронт" і Блок Петра Порошенка назвали рішення сумнівним із точки зору дотримання норм законодавства, але готові до парламентської кампанії.