ЦВК встановила результати позачергових парламентських виборів в окрузі №210 / фото УНІАН

Центральна виборча комісія встановила результати позачергових парламентських виборів в окрузі №210.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, сьогодні на засіданні ЦВК прийняла постанову "Про факти порушення виборчого законодавства окружною виборчою комісією з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №210 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року".

Також під час засідання на підставі протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців в ОВО № 210, в тому числі уточнених, а також протоколів окружної виборчої комісії ОВО № 210 комісія встановила підсумки голосування в цьому окрузі, про що склала відповідний протокол.

Відео дня

Таким чином, ЦВК визнала обраним народним депутатом на окрузі №210 самовисуванця Бориса Приходька.

Читайте такожЦВК встановила результати виборів у 198 мажоритарних округах із 199

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня Центрвиборчком встановив результати позачергових парламентських виборів у 198 із 199 округів. В одномандатному виборчому окрузі №210 результати виборів у визначений законодавством строк (до 5 серпня включно) встановити не вдалось через те, що комісія не встигла на виконання рішення суду здійснити повторний підрахунок голосів на ряді дільниць. Тому ОВК надали більше часу та зобов’язали її транспортувати відповідні документи до ЦВК до 16.00 6 серпня.

6 серпня ЦВК заслухала уточнений протокол ОВК ОВО №210 про підсумки голосування в окрузі та прийняла його на опрацювання.

7 серпня ЦВК зобов'язала ОВК округу №210 ще раз уточнити протокол про підсумки голосування в окрузі через те, що ОВК склала попередні уточнені протоколи без опрацювання списків виборців та витягів зі списку виборців на всіх виборчих дільницях, а пакети з написом "Список виборців" комісією не відкривалися та не досліджувалися.

15 серпня ЦВК зобов'язала окружну комісію округу №210 скласти черговий уточнений протокол про підсумки голосування. Цього разу відповідне рішення Центрвиборчкому обумовлене постановою суду, який зобов’язав комісію визнати недійсним голосування на виборчій дільниці №740243.

16 серпня ЦВК достроково припинила повноваження всього складу ОВК округу №210 та взяла на себе її повноваження стосовно встановлення підсумків голосування в окрузі через те, що ОВК так і не виконала рішення ЦВК від 15 серпня.

Водночас комісія ухвалила рішення звернутись до Нацполіції для забезпечення збереження виборчої документації зазначеної ОВК до сформування її нового складу та реагування згідно з законом.

Цього ж дня ЦВК визнала недійсним голосування на виборчій дільниці № 740243 цього округу.