Комісія округу №210 має надати уточнений протокол / фото УНІАН

Центральна виборча комісія зобов'язала окружну комісію округу №210 скласти черговий уточнений протокол про підсумки голосування.

Як передає кореспондент УНІАН, член ЦВК Ольга Желтова зазначила, що сьогодні Комісія отримала постанову Шостого апеляційного адмінсуду від 14 серпня, згідно з якою суд залишив без змін рішення Чернігівського окружного адмінсуду від 10 серпня.

Читайте такожСавченко пояснила свою поразку на виборах «дешевим алкоголем та сексом» у своєму окрузі (відео)

Відео дня

Желтова нагадала, що 10 серпня вищезгаданий суд постановив визнати протиправними дії ОВК округу №210 зі складання уточненого протоколу про підсумки голосування 6 серпня та зобов’язав комісію визнати недійсним голосування на виборчій дільниці №740243.

Таким чином, ЦВК зобов'язала ОВК розглянути питання про внесення змін до встановлених підсумків голосування в окрузі з урахуванням рішення суду та скласти уточнений протокол й разом з іншою виборчою документацією транспортувати його до ЦВК не пізніше 12:00 16 серпня.

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня Центрвиборчком встановив результати позачергових парламентських виборів у 198 із 199 округів. В одномандатному виборчому окрузі №210 результати виборів у визначений законодавством строк (до 5 серпня включно) встановити не вдалось, через те що комісія на виконання рішення суду не встигла здійснити повторний підрахунок голосів на ряді дільниць. Тому ОВК надали більше часу та зобов’язали її транспортувати відповідні документи до ЦВК до 16.00 6 серпня.

6 серпня ЦВК заслухала уточнений протокол ОВК ОВО № 210 про підсумки голосування в окрузі та прийняла його на опрацювання.

7 серпня ЦВК зобов'язала ОВК округу №210 ще раз уточнити протокол про підсумки голосування в окрузі, через те, що ОВК склала попередні уточнені протоколи без опрацювання списків виборців та витягів зі списку виборців на всіх виборчих дільницях, а пакети з написом "Список виборців" комісією не відкривалися та не досліджувалися.