25 жовтня в Україні відбулися чергові місцеві вибори / фото REUTERS

Поліція з початку доби станом на 8:00 після дня голосування на місцевих виборах отримала 228 повідомлень та звернень від громадян щодо порушень виборчого процесу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він зауважив, що в цілому поліція виконала своє завдання з охорони громадського порядку й охорони виборчих дільниць 25 жовтня, і вибори пройшли без особливих порушень.

Відео дня

З початку доби станом на 8:00 сьогодні зареєстровано 228 повідомлень та звернень громадян, порушено 2 кримінальних провадження за фактами погрози або насильства до працівника правоохоронного органу та перешкоджанню виборчого права.

Окрім того, Геращенко розповів, що у 208-му виборчому окрузі, де відбувались проміжні вибори народного депутата, вчора якихось правопорушень не зафіксовано.

Разом з тим поліція розслідує 6 кримінальних проваджень, які були відкриті раніше після подій у цьому окрузі, три - щодо перешкоджання реалізації виборчого права та три - стосовно підкупу виборців.

Читайте такожУ Василькові зафіксовано масові фальсифікації на користь одного з кандидатів в мери

Місцеві вибори в Україні

25 жовтня в Україні відбулися чергові місцеві вибори. За попередніми даними ЦВК, явка виборців становила 36,88%.

Вибори пройшли за пропорційною системою з відкритими списками. У Криму, Севастополі, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей голосування не проводилось.

25 жовтня за фактами порушень у день голосування на місцевих виборах поліцейські відкрили 159 кримінальних проваджень. Загалом 25 жовтня до поліції надійшло понад 5 тис. заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом.