У Слузі народу відповіли щодо постанови про скасування ІІ туру місцевих виборів / Фото УНІАН

На розгляд Ради не будуть виносити постанову, ініційовану депутатом «Слуги народу» Тетяною Грищенко, щодо скасування другого туру місцевих виборів через пандемію COVID-19.

Читайте такожСьогодні в Україні оголошено "день тиші": що забороняється робити

Про це в ефірі «Право на владу» повідомила кандидат у мери Києва від партії Ірина Верещук, передає ТСН.

Відео дня

Депутатка назвала постанову «абсолютно абсурдною».

«Ми цю постанову розглядати не будемо, вона не потрапить до парламентської зали, вона абсолютно абсурдна за своєю суттю: і юридично, і політично. Тут навіть немає що обговорювати. Цієї постанови не буде», - зазначила Верещук.

Що передувало?

  • 21 жовтня Комітет виборців України поширив інформацію про реєстрацією окремими депутатами «Слуги народу» постанови щодо скасування другого туру місцевих виборів.
  • Автори ініціативи пропонують внести зміни до Постанови Верховної Ради України «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році», передбачивши, що повторне голосування з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальні громади з кількістю виборців до 10 тисяч), сільського, селищного, міського голови не призначається і не проводиться в період дії карантину.
  • Документ насамперед полягає у відтермінуванні другого туру виборів міських голів у великих містах (з кількістю виборців понад 75 тисяч), зазначили в КВУ.
  • Згідно з Виборчим кодексом, другий тур передбачений у випадку, коли жоден з кандидатів не набере у першому турі більше половини голосів.