Луганськ. 7 листопада. УНІАН. Україна сподівається на підтримку з боку Угорщини у прийнятті рішення країнами НАТО про надання Плану дій щодо членства в Альянсі.

Як передає кореспондент УНІАН, це заявив журналістам міністр оборони України Юрій ЄХАНУРОВ після церемонії відкриття меморіалу загиблим у роки Другої світової війни і таборах НКВС угорським громадянам у Брянці Луганської області.

Підбиваючи підсумки візиту угорської військової делегації до України, Ю.ЄХАНУРОВ повідомив, що обговорив зі своїм колегою Імре СЕКЕРЕШЕМ широке коло актуальних питань.

Відео дня

При цьому Ю.ЄХАНУРОВ наголосив, що однією з головних тем для обговорення було питання майбутньої зустрічі міністрів оборони країн НАТО з українською делегацією, що відбудеться наступного тижня у Таллінні.

Ю.ЄХАНУРОВ зазначив, що головним питанням цих консультацій буде готовність України отримати План дій щодо членства в НАТО.

«У нас є повне розуміння з угорською стороною щодо роботи, спрямованої на отримання ПДЧ. У свою чергу, ми розуміємо, що на сьогодні це складне питання. І я вдячний угорському колезі за підтримку, яку Україна отримує від Угорщини у цьому питанні, і сподіваюся на подальшу плідну співпрацю у цьому процесі», - сказав Ю.ЄХАНУРОВ.