Київ. 26 березня. УНІАН. Представник Європейської комісії Джон О’РУРКЕ заявляє, що ініціатива “Східного партнерства” не спрямована проти Росії.

Про це він сказав під час свого виступу на Міжнародній конференції на тему: «Україна в концепції “Східного партнерства”».

За словами Д.О’РУРКЕ, в ході дебатів, які проводились в Європейській Раді багато країна висловлювали занепокоєння з цього приводу.

Відео дня

Також, за його словами, були різні сигнали з Москви. «Остання реакція глави МЗС РФ Сергія ЛАВРОВА вказувала на те, що Російська Федерація має певне занепокоєння», - сказав він. При цьому Д.О’РУРКЕ пояснив, що “Східне партнерство” - це пропозиція спрямована на країни, які є цільовими у політиці європейського сусідства. «Російська Федерація з самого початку сказала, що вона не буде брати участі в цій ініціативі. В принципі це і є причиною, чому “Східне партнерство” не було націлене на Росію», - сказав він.

Д.О’РУРКЕ зазначив, що в цій ініціативі немає нічого, що може становити загрози РФ, якщо звичайно процвітання цих країн не є для неї загрозою. Також він зазначив, що “Східне партнерство” не є шляхом до розширення ЄС, оскільки в середині Євросоюзу немає консенсусу щодо цього питання.