Братислава. 17 червня. УНІАН. Між Україною та Словаччиною підписано угоду про військові поховання.

Як передає кореспондент УНІАН, угода між Кабінетом міністрів України та урядом Словацької Республіки була сьогодні підписана у Братиславі у присутності Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА та Президента Словацької Республіки Івана ГАШПАРОВИЧА.

Угода створить правове поле для розвитку і поглиблення двостороннього співробітництва у галузі ідентифікації, реєстрації, впорядкування та утримання українських і словацьких військових поховань, а також для обміну списками українських і словацьких жертв війни.

Відео дня

Передбачено, що ця діяльність буде здійснюватися за умов дотримання національного законодавства тієї держави, на території якої відбуваються заходи, а також шануючи релігійні та інші традиції народівв України і Словаччини.

Угода створює умови для надання сторонами, у відповідності до національного законодавства сторін, доступ громадянам іншої договірної сторони до військових поховань на території своєї держави з метою віддання шани жертвам війни.

Угода забезпечує правові можливості для спорудження меморіальних знаків, пам’ятників, а також реконструкції, озеленення місць поховання, для ведення у письмовій або електронній формі обліку військових поховань.

Таким чином, угода сприятиме подальшому розвитку двосторонніх зв’язків та поглибленню порозуміння між українським і словацьким народами.