Київ. 21 вересня. УНІАН. МЗС Литви сьогодні вручив білоруській стороні ноту у зв`язку з порушенням повітряного кордону республіки.
Як передає РІА «Новости», МЗС балтійської республіки підтверджує, «що білоруському посольству вручена нота, в якій просять представити інформацію у зв`язку з порушенням повітряного кордону Литви”.
Міністерство оборони Литви сьогодні повідомило журналістам, що спостерігаючи за повітряним кордоном, військові зафіксували факт порушення кордону з боку Білорусі.
”Служби, які спостерігають за повітряним простором, зафіксували, що 18 вересня, в 16.54 невстановлений авіалайнер порушив повітряний кордон Литви з боку Білорусі, він залетів на територію Литви біля села Мацучяй (Шальчинінкський район). Літак пробув на литовській території кілька десятків секунд, і повернувся в Білорусь. Про це ВПС Литви повідомили МЗС ”, - йдеться в повідомленні міноборони республіки.
Який тип літака порушив литовський кордон, при цьому не уточнюється.
Цей інцидент стався через три місяці після так званого скандалу з ”плюшевими ведмедиками”, коли шведські активісти незаконно потрапили на територію Білорусі з литовської території і викинули з літака сотні плюшевих ведмедиків з гаслами за свободу слова.