REUTERS

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі одного з телеканалів.

«Думаю, що ми можемо отримати тут прогрес, - сказав Гройсман. - Європейські оператори, авіаперевізники отримають доступ до українського авиапространству, а українські - до європейського. Це буде означати , що ми зможемо розширити ринок».

Як повідомляв УНІАН, Україна на протязі декількох років веде переговори з ЄС про спільний авіаційний простір, яке дозволило б українським та європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторі Євросоюзу та України. Разом з тим, підписання угоди неможливо без вирішення суперечки між Великобританією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не має права самостійно приймати будь-які односторонні рішення в даному напрямку. Питання визначення цієї території обговорюється європейською та українською сторонами з червня 2014 року. При цьому в іншій частині угоду було парафовано ще в 2013 році.

Відео дня

Раніше Міністерство інфраструктури висловлювало надію, що переговори про підписання угоди про спільний авіаційний простір («відкрите небо») між Україною та Європейським Союзом будуть завершені до кінця цього літа.