Капусту краще їсти у подрібненому вигляді / Скріншот

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що капуста містить багато корисних речовин, зокрема, у ній є фолієва кислота, яка знижує ризик гіпертонічної хвороби, інсульту та інфаркту.

Капуста, і взагалі хрестоцвіті (капустяні), — дуже корисні овочі, вони містять велику кількість клітковини, багато вітаміну С, розповіла експерт під час чату на "Главреді".

Читайте такожДієтолог назвала найкорисніші для організму продукти

Відео дня

За її словами, також у капусті є речовина сульфорафан, яке посилює детоксикаційну функцію печінки, допомагає очищати кров від шкідливих і токсичних речовин, канцерогенів.

"Але у багатьох людей вживання різних видів капусти викликає здуття живота. Порада тут наступна: вживайте капусту в дуже невеликій кількості, починаючи з чайної ложки", — зазначила співрозмовниця.

Лікар додала, що капусту краще їсти в подрібненому вигляді, наприклад, натерти її на дрібній тертці, і взяти одну чайну ложку як ліки.

"Цього буде достатньо. Поступово кількість капусти можна збільшувати. Пам'ятайте правило: головне — це різноманітність, а не кількість їжі", — додала експерт.

"Друге правило — це українське прислів'я: якщо не з'їм, то понадкушую. Тобто, вам потрібно не половину капусти з'їсти, а лише надкусити капусту, і це буде набагато корисніше. Краще з'їсти трохи капусти, трохи моркви, трохи буряків, трошки селери — всього потроху", — сказала вона.

Раніше лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що їсти можна будь-який сир, але витриманий (зрілий) вважається більш корисним.