Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що капуста містить багато корисних речовин, зокрема, у ній є фолієва кислота, яка знижує ризик гіпертонічної хвороби, інсульту та інфаркту.
Капуста, і взагалі хрестоцвіті (капустяні), — дуже корисні овочі, вони містять велику кількість клітковини, багато вітаміну С, розповіла експерт під час чату на "Главреді".
Читайте такожДієтолог назвала найкорисніші для організму продукти
За її словами, також у капусті є речовина сульфорафан, яке посилює детоксикаційну функцію печінки, допомагає очищати кров від шкідливих і токсичних речовин, канцерогенів.
"Але у багатьох людей вживання різних видів капусти викликає здуття живота. Порада тут наступна: вживайте капусту в дуже невеликій кількості, починаючи з чайної ложки", — зазначила співрозмовниця.
Лікар додала, що капусту краще їсти в подрібненому вигляді, наприклад, натерти її на дрібній тертці, і взяти одну чайну ложку як ліки.
"Цього буде достатньо. Поступово кількість капусти можна збільшувати. Пам'ятайте правило: головне — це різноманітність, а не кількість їжі", — додала експерт.
"Друге правило — це українське прислів'я: якщо не з'їм, то понадкушую. Тобто, вам потрібно не половину капусти з'їсти, а лише надкусити капусту, і це буде набагато корисніше. Краще з'їсти трохи капусти, трохи моркви, трохи буряків, трошки селери — всього потроху", — сказала вона.
Раніше лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що їсти можна будь-який сир, але витриманий (зрілий) вважається більш корисним.