Українцям порадили, як підготуватися до зачаття дитини / Фото newsru.co.il

У МОЗ України закликають майбутніх батьків планувати вагітність й готуватися до зачаття.

Про підготовку до зачаття в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла на своїй сторінці у Facebook.

1. Здати загальний аналіз крові - це дозволить виявити запальні процеси або анемію і призначити додаткові обстеження та лікування.

Відео дня

2. Пройти діагностику інфекційних хвороб - обом партнерам слід пройти аналізи на сифіліс, ВІЛ, гепатит С, герпес і наявність імунітету до гепатиту В, токсоплазмоз, кір.

3.Оновіть або зробіть щеплення. Інфекційні захворювання під час вагітності - значний ризик для фізичного і розумового розвитку дитини. Якщо ви не хворіли на вітрянку, краще зробіть щеплення до зачаття дитини. Якщо один з партнерів - носій вірусу гепатиту В, то іншому слід пройти вакцинацію.

4. Киньте палити, вживати алкоголь і наркотики. Це стосується обох майбутніх батьків.

Читайте такожСупрун відправляє в минуле електрофорез і грязьові ванни в Україні

5. Розберіться з хронічними захворюваннями та ліками. Низка ліків заборонена під час вагітності.

6. Нормалізуйте вагу. Це важливо як для жінок, такі чоловіків. Нормальна вага - це індекс маси тіла (ІМТ) більше 18,5 і менше 25.

7. Перевірте стан щитовидної залози.Проблеми зі щитовидною залозою можуть призводити до ускладнення вагітності.

8. Пийте потрібні вітаміни: фолієва кислота (вітамін В9), веганам або людям із захворюваннями кишечника або печінки можуть знадобитися добавки вітаміну В12, вітамін Е перед зачаттям.

9. Пройдіть огляд у гінеколога.

Супрун зазначила, що більшість здорових пар можуть зачати дитину протягом 6-12 місяців. Жінкам за 35 років може знадобитися вдвічі більше часу.

"Максимальна ймовірність зачаття буде у випадку незахищеного сексу тричі на тиждень за тиждень до передбачуваної овуляції та під час неї", - зазначила в. о. голови МОЗ.

Раніше Уляна Супрун розповіла, як українцям правильно підготуватися до безпечної відпустки.