Петренко звільнився / фото УНІАН

Сьогодні Олег Петренко написав заяву про звільнення з посади голови Національної служби здоров'я України.

Про це повідомляє НСЗУ на своїй сторінці у Facebook, де оприлюднено коментар Петренка.

"Я сьогодні написав заяву про звільнення з посади голови Національної служби здоров’я України. За власним бажанням. Сподіваюсь, найближчим часом уряд її підтримає", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожГлава МОЗ у Житомирі презентувала пріоритети в охороні здоров’я у 2020 році

Щодо причини такого кроку Петренко написав: "У нас дуже різні фундаментальні цінності з командою, що зараз працює над трансформацією системи охорони здоров’я. І це заважає працювати і мені, і їм. Відсутність однакового розуміння мети, складності процесів, спільної відповідальності та постійний пошук простих рішень у складних питаннях не допомагає знаходити спільну мову і постійно стає каменем спотикання".

За словами Петренка, НСЗУ повинна стати єдиним національним стратегічним закупівельником медичних послуг та лікарських засобів за програмою медичних гарантій, з однаковими для усіх правилами та прозорим розподілом коштів.

"Це і є один із видів загальнообов’язкового солідарного медичного страхування. Так це працює в багатьох розвинених країнах. І тільки в такому статусі ми зможемо відповісти на виклики, які стоять перед системою охорони здоров’я України. Чим точно не повинна бути НСЗУ - "бухгалтерією" при МОЗі", - прокоментував він.

Як повідомляв УНІАН, НСЗУ створено в рамках медичної реформи. Петренко її очолював з березня 2018 року. Його кандидатура була обрана на конкурсі, на посаду претендували 14 кандидатів.