Яку білизну можна носити / фото pixabay.com

Колишня в.о. глави МОЗ Уляна Супрун розповіла, що правильний вибір білизни позитивно впливає на ваше здоров’я. 

Як написала вона на своїй сторінці у Facebook, носити бюстгальтер не обов’язково, але інколи треба. Ніхто мереживну білизну чи push-ups не забороняє.

Але є випадки, коли носити бюстгальтер дійсно важливо: 

Відео дня

▪ груди великі

▪ вік 45+

▪ болить спина у грудному відділі

▪ зв’язки, які утримують молочні залози, не витримують навантаження.

"Тобто мова не йде про припустимість відсутності бюстгальтера. Йдеться про випадки, коли він потрібен, щоб не боліли спина, шия і не спотворювалася постава", - наголосила екс-очільниця МОЗ. 

Читайте такожСупрун пояснила українцям, як після свят повернутися до нормального життя

Супрун додала, що під час тренувань білизна потрібна. Якщо її не буде, то одяг, зокрема більш-менш вільний і бавовняний, може натерти соски до крові. Це стосується і чоловіків. 

"Спортивна білизна — найбільш адекватна. Жіночі груди рухаються в трьох площинах, і амплітуда може бути значною. Більшість білизни уможливлює рух лише у вертикальній площині, що шкідливо, особливо під час тренувань", - зазначила колишня в.о. міністра охорони здоров'я.

За словами Супрун, ідеальне бра має бути таким: 

▪ Стрічка довкола грудної клітки прилягає щільно, не ковзає при русі, але і не тісна до дискомфорту, складнощів дихання чи врізання в тіло. Стрічка має бути на одному рівні всюди довкола грудної клітки.

▪ “Кісточки”, тобто металеві дужки, що підтримують форму чашки, повторюють природну форму грудей, не притискають молочні залози. Якщо дужки лежать надто далеко від грудей, вам потрібен менший розмір чашки.

▪ Чашка має бути заповнена, без врізання в тіло чи порожнин. Якщо при натисканні вони провалюються, потрібен менший розмір. 

▪ Середина бюстгальтера між грудьми має бути на грудині, а не утворювати проміжок при русі. Якщо він є, потрібні більші чашки. 

▪ Бретельки можуть бути вузькі чи широкі, це не має значення навіть в розмірі F. Але вони також не мають врізатися чи спадати. Головна роль в підтримці грудей відведена стрічці, а не ним. 

"Носіння бюстгальтера не викликає рак грудей. Навіть бра “з кісточками” чи поролоновими подушечками. Це — міф. Жодні настанови з профілактики раку молочної залози не кажуть: “не носіть ліфчик, бо будуть ущільнення", - зруйнувала Супрун міф.

За її словами, кілька годин у мереживній білизні принципово не нашкодять. Головне, щоб одяг зверху не був грубий і не тісний. Щоденні прокладки шкоди не приносять, і їх ніхто не забороняє. 

"Вночі білизну можна не носити. А можна і носити як жінкам, так і чоловікам. Єдина категорія жінок, яким піде на користь відсутність майточок вночі, це схильні до вульвіту та вульвовагініту особи. Ну і, звісно, не носіть білизну, коли те подобається вам і тому/тій, з ким ви спите", - наголосила колишня очільниця МОЗ.

"Сімейки" сприяють сім’ям. Кількість живих сперматозоїдів вища в чоловіків, які носять “боксери”, у порівнянні з усіма іншими моделями білизни. На людях це не вивчали, а ось в щурів (так, щурів) носіння синтетичної білизни викликало еректильну дисфункцію та нездатність до еякуляції та меншу концентрацію живих сперматозоїдів в спермі", - підсумувала вона.