Наразі в регіоні підтверджено 4 випадки коронавірусу / фото REUTERS

У Чернівцях сьогодні з 18.00 у рамках карантинних заходів буде закрито всі заклади громадського харчування, а також припинять роботу магазини, які не торгують продуктами харчування й предметами першої необхідності.

Як повідомив УНІАН міський голова Чернівців Олексій Каспрук, таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами посадовця, одна з інфікованих коронавірусом жительок Чернівецької області отримала зараження, не перебуваючи в Італії або іншій країні, де цей вірус поширюється.

Відео дня

«Тобто, зараження вже сталося усередині Чернівецької області, тут, на місці», – повідомив мер Чернівців.

Як зазначив Каспрук, у зв’язку із цією ситуацією в місті буде припинено роботу всіх установ торгівлі, які не продають продукти харчування й предмети першої необхідності – такі як побутова хімія, господарські товари і засоби особистої гігієни.

Окрім того, ухвалене рішення передбачає, що у магазинах, які продовжать роботу в період карантинних заходів, зменшать допустиму кількість відвідувачів, які зможуть перебувати у приміщенні одночасно. Як зазначив посадовець, кафе й ресторани можуть займатися доставкою їжі.

За словами Каспрука, у вівторок, 17 березня міська влада має вирішити питання щодо обмеження роботи громадського транспорту.

«Буде ухвалено рішення про певні обмеження. Йтиметься про те, щоб забезпечити у першу чергу громадським транспортом тих людей, які залишаються працювати», – сказав міський голова.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня COVID-19 було виявлено у жителя Чернівців, який повернувся з Італії. Другий випадок підтвердили 12 березня у чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом 14 днів.

16 березня підтвердили ще два випадки коронавірусу у жительок Чернівецької області. За словами медиків, їхній стан є задовільним.