Копчені продукти спричиняють рак

12:21, 14 квітня 2008
Країна
6 0

У диму велика кількість канцерогенів

Будь-який дим містить велику кількість фенолів та інших канцерогенних речовин. Тобто – речовин, що викликають рак. Відомо, що вживання копчених продуктів істотно підвищує ризик розвитку пухлин. Їжа, приготована на вугіллі без диму (наприклад, правильно приготований шашлик), у цьому сенсі набагато безпечніше за копченину: балик, ковбас, копченої риби.

Додайте до канцерогенів ще підсилювачі смаку і консерванти (також забезпечують м`ясу і ковбасі характерний соковитий червоний колір) – і одержите украй малоїстівний продукт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter