ЄС ввів заборону на приготування качки по-пекінськи

13:24, 24 липня 2008
Країна
8 0

Причина - чадний газ, що потрапляє в атмосферу під час смаження

Єврокомісія ввела заборону на приготування на території Європейського Союзу одного з найвідоміших блюд китайської кухні – качки по-пекінські.

Причина введення такого заходу - значна кількість чадного газу, що потрапляє в атмосферу під час приготування за стародавнім китайським рецептом.

Як показали проведені експертами Єврокомісії виміри, концентрація чадного газу на кубічний сантиметр у кухнях китайських ресторанів перевищує встановлені в ЄС норми.

У результаті, з нинішнього тижня в Лондоні й інших найбільших столицях країн ЄС інспектори почали опечатувати печі-каструлі, в яких готується блюдо, а ресторани в екстреному порядку виключають качку по-пекінські зі своїх меню.

Для приготування цього блюда використовуються спеціальні печі-каструлі, де досягається температура в 300 градусів. Зажарена таким чином качка не є небезпечною для здоров`я людини, проте Єврокомісія вважає за краще заборонити подібну технологію приготування їжі.

Водночас, власники китайських ресторанів Лондона розробили нову конструкцію печей-каструль, при використанні яких виділяється значно менше чадного газу. Планується, що цим модернізованим печам буде присвоєно спеціальний сертифікат Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter