Київські пляжі цього року працюють фактично без офіційних дозволів, оскільки не отримали від санепідемслужби столиці дозволів на відкриття.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції заявив головний державний санітарний лікар Києва Анатолій ПОНОМАРЕНКО.

«У поточному 2009 році не відкритий жодний пляж (у Києві – УНІАН) офіційно, немає жодного санітарного паспорту», - сказав А.ПОНОМАРЕНКО. Він додав, що декілька років тому столична СЕС надавала дозволи на відкриття до 15 пляжів, а минулого року – всього трьох пляжів.

Відео дня

А.ПОНОМАРЕНКО також повідомив, що якісні показники біологічного і хімічного забруднення води у Дніпрі цього року знаходяться у нормі і дозволяють купатися. А стурбованість санепідемслужби, за його словами, викликають саме пляжі та зони відпочинку, які «за роки незалежності ще ніколи не були такими жалюгідними, як цього року».

За словами керівника столичної СЕС, к питанні підготовки пляжів «є великі резерви», щоб хоча б наступного року довести їхній стан до відповідних норм, а не сподіватися, як цього року, “на авось”.

А.ПОНОМАРЕНКО також повідомив, що ще 15 червня відбулося засідання колегії КМДА щодо готовності пляжів, і ще тоді було вказано на існуючі недоліки.

Проте, за його словами, пройшло майже два місяці і ніяких змін не відбулося. «Як ми констатували, що не відкрито жодного пляжу офіційно, так і на сьогоднішній день є», - сказав він.