Траплялося вам бачити чайний гриб. Це такий організм, що чимось нагадує медузу. Він зазвичай міститься в банках. Сам по собі організм складається з дріжджових грибів і оцтових бактерій. А чайний він, тому що харчується чайною заваркою. Так от в цьому грибі знайдені бактерії, здатні вбивати дуже багато хвороботворних організмів. Чайний гриб сам розмножується, тому його можна попросити у знайомих і користуватися всіма чудодійними властивостями цього унікального організму.
Протягом 6-10 днів в процесі бродіння утворюється слабкоалкогольний напій, який зливають і кілька разів проціджують через марлю. Після цього сам гриб промивають і знову заливають солодким чаєм.
Такий настій п`ють по півсклянки кілька разів в день. П`ють його при хворобах шлунку, печінки, сечового міхура і нирок. Вважається, що напій знижує артеріальний тиск, допомагає шлунку переварювати їжу, діє як профілактика при поліартриті, атеросклерозі. Допомагає при нежиті і ангіні.
Дуже корисний людям у віці, оскільки зменшує головні болі, вміст холестерину в крові. Рекомендується застосовувати його при коліті, дизентерії, закрепах.
Не рекомендують використовувати при виразці шлунку, підвищеній кислотності і подагрі.
Крім всього іншого настій, чайного гриба має заспокійливу властивість, знижує загальну стомлюваність – як розумову, та і фізичну. Якщо випити напій натщесерце, це посприяє кращому травленню, а якщо спожити його перед сном, він поліпшить Ваш сон і заспокоїть нерви.
Пийте на здоров`я!