Протягом найближчого місяця Міністерство соціальної політики має намір представити Президенту України Віктору ЯНУКОВИЧУ Стратегію захисту прав дитини.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомив віце-прем`єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій ТІГІПКО.

За його словами, протягом найближчих кількох тижнів відомство проведе консультації з Міносвіти і МОЗ і тоді Стратегія буде представлена Президенту.

Відео дня

«Я думаю, що протягом тижня-другого-третього ми досягнемо спільного бачення. Після цього буде звернення до Президента, щоб він своїм указом затвердив таку програму дій», - сказав С.ТІГІПКО.

Ця програма, зокрема, передбачатиме систему раннього виявлення і реагування на порушення прав дитини, розвиток соціальної допомоги для сімей на рівні суспільства, розробку стандартів надання соціальних послуг сім`ї, а також контроль за їх дотриманням, реформування інтернатів і розробку системи підтримки дітей після досягнення 18 років.

Для введення системи раннього виявлення і реагування на порушення прав дитини необхідно буде розширювати штат соціальних працівників. «Держава має виділити додаткові гроші для того, щоб ми мали інспекторів або соціальних працівників, які працювали б практично з кожною сім`єю. Цих людей ми повинні забезпечити нормальними заробітними платами...», - зазначив С.ТІГІПКО.