REUTERS

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська закликала прем'єр-міністра Арсенія Яценюка забезпечити евакуацію дітей, хворих і людей похилого віку із зони АТО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала на прес-конференції.

Лутковська зазначила, що терористи заборонили місцевій владі евакуйовувати дітей, хворих та мешканців будинків для літніх людей із зони АТО в інші регіони України, терористи дозволяють вивозити цей контингент громадян лише до Російської Федерації.

Відео дня

Читайте такожУ Слов'янську залишилося менше половини населення, люди готують їжу на вогнищах - волонтери

Тому вона направила листа Яценюку із закликом втрутитись у ситуацію і там, де можливо, забезпечити евакуацію дитячих будинків, психоневрологічних диспансерів, будинків для літніх людей на мирні території.

За словами Омбудсмена, на сьогодні із зони АТО вже виїхало 35-39 тис. громадян.

Читайте такожІз Донецької та Луганської областей необхідно вивезти близько 500 дітей-сиріт

Водночас вона спростувала інформацію російської сторони про те, що із Донецької та Луганської областей до Росії виїхало близько 500 тис. біженців. Лутковська назвала цю інформацію проявом інформаційної війни і додала, що часто ті люди, які виїхали до Росії із зони конфлікту, робили це під примусом терористів, які всіляко перешкоджають евакуації населення на мирні території в Україні.