При коронавірусі варто збивати температуру, порадив лікар / ілюстративне фото ua.depositphotos.com

Щоб легше перенести первинний чи повторний коронавірус COVID-19, варто збивати температуру тіла.

Якщо збити температуру, захворілий ліпше почуватиметься, менше відчуватиме біль у м’язах, розповів львівський лікар Тарас Жиравецький на своєму YouTube-каналі.

Медик зазначив, що, навіть якщо збивати температуру при коронавірусу, організм захворілого на сьомий-восьмий день після початку хворобі стане виробляти антитіла, які будуть боротися з вірусом і мають його знищити.

Відео дня

Жиравецький підкреслив, що антитіла – це найкраща зброя проти вірусу.

"…Я рекомендую збивати температуру, особливо зараз мова йде про повторний COVID, та і при COVID… первинний, тобто коли ви вперше захворіли ковідом. Збивання температури все одно приводить до того, що ви почуваєте себе легше, комфортніше, у вас менше біль у м’язах, ви не відчуваєте такого виснаження", – додав лікар.

Читайте такожПеріодично "вкидають" суспільству: Комаровський спростував міф про вакцинаціюНагадаємо, наприкінці січня очільник МОЗ Віктор Ляшко говорив, що в Україні розпочався новий спалах коронавірусу, спричинений штамом "Омікрон". Чиновник також сказав, що новий варіант COVID-19 виявили вже у 20 областях нашої країни.

У МОЗ зазначали, що перші симптоми "Омікрону" з’являються у середньому через три доби після інфікування. За даними відомства, один із симптомів цього варіанту – лихоманка.

Вас також можуть зацікавити новини: