Поради для сну під час війни / фото depositphotos.com

Сон - базова потреба організму. Навіть під час війни ним не можна нехтувати. Заснути під частими сиренами, вибухами і обстрілами дуже непросто. До того ж страшно проспати повітряну тривогу. Розповідаємо, як можна поліпшити свій сон в такий складний час.

Адекватно оцінюйте ситуацію

Якщо ви змушуєте себе не спати, тому що боїтеся пропустити якусь небезпеку - усвідомте, що війна може тривати довго, а нервове виснаження через нестачу сну вам не допоможе. Дозвольте собі спати без докорів сумління. 

"Ні" новинам

Перед сном закрийте всі новинні сайти і вимкніть телевізор. Погані новини вас стривожать і тільки нашкодять, адже ви не можете ні на що вплинути. У воєнний час всім хочеться бути в курсі подій, але це точно не піде на користь вашому сну.

Відео дня

Якщо заснути не вдається - відпочивайте

Якщо заснути не виходить - не діставайте телефон і не відволікайтеся на інші справи. Лежіть з закритими очима і постарайтеся розслабитися. Такий відпочинок допоможе мозку трохи розслабитися.

Пийте заспокійливі препарати

Пити будь-які ліки без призначення лікаря дуже небезпечно - вдавайтеся до цього тільки в крайніх випадках. Найбезпечніше приймати заспокійливі на рослинній основі: новопассит, настоянки валеріани, півонії або м'яти, персен. Не перевищуйте зазначене в інструкції дозування!

Забезпечте максимальну звукоізоляцію

Застроміть навушники у вуха, накрийте голову шарфом або капюшоном - максимально заглушіть навколишні звуки.

Спіть по черзі

Якщо ви живете в небезпечному регіоні і боїтеся проспати повітряну тривогу - спите по черзі зі своїми близькими. Тоді хтось точно попередить інших про небезпеку.

Обіймати

Обійміть уві сні близьку людину, дитину, іграшку або подушку. Тактильний контакт допоможе заспокоїтися і трохи зняти стрес.

Вас також можуть зацікавити новини: