Ученые: чувством насыщения управляют кишечные бактерии / Фото: newsru.co.il

З метою виявлення причин та умов, що призвели до виникнення і поширення інфекційної хвороби, працівниками Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів було проведено санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху та обстеження ресторану «Прага». Для проведення лабораторних досліджень відібрано 53 проби харчових продуктів, 2 проби води, 80 змивів з об’єктів довкілля, обстежено контактних та декретованих працівників.

Читайте такожКиївщина: понад 20 осіб отруїлися їжею в ресторані Вишгорода

Виявлено такі порушення санітарного законодавства: відсутні документи про якість харчових продуктів та питної бутильованої води, яка використовується для приготування їжі, нормативно-технічна документація на страви, особові медичні книжки у двох працівників закладу тощо.

Відео дня

Спеціалістами Держпродспоживслужби керівнику закладу направлено припис про усунення виявлених недоліків та рекомендовано тимчасово призупинити діяльність ресторану.

Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.