На Дніпропетровщині за кошти обласного бюджету придбано 156 слухових апаратів на суму 715 тис. грн. для слухопротезування туговухих дітей області.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції у Дніпропетровську повідомила начальник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина ГІНЗБУРГ.

Вона зазначила, що апарати закуплено в рамках обласної програми «Здоров’я дітей та матерів Дніпропетровщини на період до 2015 року».

Відео дня

Також, за її словами, придбано 13 систем для унікальної в Україні кохлеарної імплантації (сучасна високотехнологічна система заходів та технічних пристроїв, що направлена на відновлення відсутнього фізичного слуху у людини) на суму 2,756 млн. грн.

«Передові технології відновлення розладів слуху, які наразі можуть реалізовуватись на Дніпропетровщині, дотепер були доступні лише за кордоном. Завдяки реалізації новітніх технологій в медицині хворі діти нашої області мають можливість за бюджетні кошти отримати лікування, що раніше для більшості не було доступним», - зазначила В.ГУНЗБУРГ. Вона уточнила, що за кордоном середня вартість однієї аналогічної операції коштує близько 20 тис. євро.

В рамках обласної програми «Здоров’я дітей та матерів Дніпропетровщини на період до 2015 року» цього року також виділено близько 2,6 млн. грн. для лікування дітей-інвалідів, хворих на епілепсію, ДЦП, гемофілію, вірусні гепатити та хронічну ниркову недостатність.