Упродовж останнього тижня на 51% зросла кількість випадків гострих інфекційних захворювань жителів обласного центру, повідомили сьогодні УНІАН в Одеській міськсанепідемстанції.

Якщо в останній тиждень травня медикам довелося надавати допомогу 112 пацієнтам, то з початку червня кількість хворих досягла 169 осіб, причому в структурі захворюваності дорослі становлять 32%, а дітей удвічі більше – 68%.

Збільшення захворюваності не пов`язане з морським відпочинком одеситів і гостей міста. Згідно з даними головного державного санітарного лікаря Одеси Івана КЛИМЕНТЬЄВА, «досліджені фахівцями 58 проб морської води біля міських пляжів показали, що якість морської води відповідає нормативним вимогам».

Відео дня

Фахівці Одеської міськСЕС пов`язують «зростання кількості хворих на гострі кишкові інфекції з вживанням готових страв домашнього приготування, молочної продукції, фруктів, овочів та інших продуктів, що швидко псуються».

З метою профілактики гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь санітарно-епідеміологічна служба рекомендує не купувати продукти харчування на стихійних ринках і «з рук» у приватних осіб, що першу чергу стосується молочних продуктів, кондитерських і кулінарних виробів. Суворо дотримуватися правил особистої гігієни і технології приготування страв у домашніх умовах, зберігати продукти тільки в холодильнику, неодмінно кип`ятити молоко, куплене на ринках, а сир і сметану вживати лише після термічної обробки.