Чому важливо мити руки з милом / фото pixabay.com

Група вчених з Мічиганського університету (США) провела низку експериментів і спостережень, після чого дійшла висновку: правильне миття рук здатне врятувати мільйони людей від смерті.

За словами вчених, від неякісного миття рук у світі помирає щонайменше мільйон людей на планеті. В основному, кажуть лікарі, брудні руки призводять до діарійних хвороб, хвороб шлунково-кишкового такту (ШКТ) і до респіраторних захворювань, повідомляє MedikForum.

Читайте такожУчені розповіли, чим можна заразитись в громадському туалеті

Відео дня

Мічиганські вчені запросили для свого експерименту 3,7 тис. осіб. Вони спостерігали за людьми деякий час, після чого з'ясували, що тільки 5% з усіх учасників дотримувалися правильних умов миття рук - вони мили руки з милом, яке вбиває мікробів. Понад 30% учасників експерименту не користувалися милом і мили руки тільки водою. Інші не звертали уваги на стан рук та не мили їх.

Вчені констатували той факт, що ті, хто не мив руки, частіше мали проблеми з інфекційними захворюваннями. У тих же, хто використовував під час процедури мило, частота захворювань знизилася на 80%.

Правильний догляд за руками, зазначили фахівці, зменшує ризик захворювань ШКТ на понад 30%, а респіраторних захворювань - на 20%.

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) розповіли, що гігієна рук повинна займати не менше 30 секунд з обов'язковим використанням мила. Також вони зазначили, що не можна відкривати кран умивальника або ручку дверей в громадських туалетах без використання серветок.

Раніше вчені з'ясували, що погана гігієна порожнини рота майже в три рази збільшує ризик еректильної дисфункції.