REUTERS

Компанія Bosch Healthcare Solutions заявила, що спільно з Randox Laboratories Ltd. розробила один з перших у світі повністю автоматизованих молекулярних діагностичних тестів на COVID-19.

Розроблений лише за шість тижнів експрес-тест може виявити коронавірусну інфекцію SARS-CoV-2 у пацієнтів менш ніж за дві з половиною години з моменту взяття зразка до отримання результату, заявляють у компанії Bosch.

Читайте такожЗ'явилися свіжі дані щодо коронавірусу у світі (карта)

Відео дня

Ще одна перевага експрес-тесту - його можна проводити безпосередньо в місці надання медичної допомоги. Це виключає необхідність транспортування зразків, що забирає цінний час. Це також означає, що пацієнти швидко отримують достовірну інформацію про стан свого здоров'я, а інфіковані особи можуть бути негайно виявлені та ізольовані.

При проведенні тестів, які використовуються зараз, пацієнти як правило повинні чекати результатів протягом одного-двох днів.

"Прискорений тест Bosch на COVID-19 допоможе стримати поширення пандемії та швидше розірвати ланцюжок її поширення", - заявив голова правління Bosch доктор Фолькмар Деннер.

Експрес-тест, заявляють у Bosch, - один з перших у світі повністю автоматизованих молекулярно-діагностичних тестів, який може використовуватися у всіх медичних установах прямо на місці. Більш того, він дозволяє протестувати один зразок не тільки на COVID-19, але й на дев'ять інших респіраторних захворювань, включаючи грип А і В, одночасно.

Новий тест буде доступний, починаючи з квітня, у Німеччині, а також в інших країнах Європи та світу.

Простота застосування в місцях надання медичної допомоги

У ході різних лабораторних випробувань SARS-CoV-2 тест Bosch показав результати з точністю понад 95%. Експрес-тест відповідає стандартам якості Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Зразок береться з носа або горла пацієнта за допомогою ватного тампона. Після цього картридж, який вже містить всі необхідні для тесту реагенти, вставляється в пристрій Vivalytic для аналізу. Під час проведення аналізу медичний персонал може займатися й іншими завданнями, наприклад, лікуванням пацієнтів.

Аналізатор Vivalytic розроблений таким чином, що навіть медичний персонал, який не пройшов спеціальної підготовки, може надійно проводити аналіз. Аналізатор Bosch Vivalytic може виконувати до десяти тестів протягом 24 годин. Це означає, що для проведення до 1000 тестів в день потрібно всього 100 пристроїв. 

Як повідомляв УНІАН, у Сполучених Штатах Америки за останню добу від коронавірусної інфекції померло 233 людини. Це найбільша кількість летальних випадків за один день у країні з початку епідемії.