Ілюстрація \ REUTERS

Збої в роботах служб вакцинації на тлі пандемії коронавірусу COVID-19 можуть спричинити спалахи інфекційних захворювань, таких як кір і поліомієліт.

Читайте такожУ Німеччині ввели штраф для батьків за відмову вакцинувати дітей від кору

Про це заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ), передає kommersant. «Призупинення надання послуг у сфері вакцинації навіть на короткий проміжок часу у зв'язку з надзвичайною ситуацією підвищує ризик виникнення спалахів хвороб, яких запобігають з допомогою вакцин, таких як кір або поліомієліт», - вважають у ВООЗ.

Відео дня

Там нагадали, що в 2019 році в Демократичній республіці Конго під час епідемії Ебола через спалах кору загинуло понад 6 тис. осіб. У ВООЗ наголосили, що імунізація не повинна припинятися навіть у період надзвичайних ситуацій.

«Міжнародне співтовариство трудиться рекордними темпами над створенням нової вакцини від COVID-19, тим не менш, прагнучи домогтися цього, ми не повинні забувати про ризик втратити позицій, які були досягнуті в боротьбі для захисту всіх людей у всіх країнах світу від хвороб, які попереджуються з допомогою вакцин», - сказав глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус.

Раніше глава ВООЗ заявив, що зупинити коронавірус без ефективної вакцини буде неможливо. Пізніше країни ООН закликали зробити майбутню вакцину загальнодоступною.