Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України затвердив кандидатуру Олени Думи на пост керівника виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Про це повідомив на брифінгу заступник міністра соціальної політики України Олег Коваль.

"На сьогодні підписано прем'єр-міністром постанову №34-р, в п'ятницю була узгоджена кандидатура Думи Олени на пост керівника виконавчої дирекції Фонду соціального страхування. Сьогодні буде проходити процедура юридичного оформлення", - сказав Коваль.

Відео дня

Читайте такожСтрахова галузь втратила понад $70 мільярдів від природних катастроф в 2019 році

Відповідне рішення закріплене в розпорядженні Кабміну від 24 січня та опубліковано на сайті уряду.

Заступник міністра соціальної політики також зазначив, що профільний парламентський комітет погодив цю кандидатуру 17 січня, після чого пакет документів був поданий на розгляд уряду.

У свою чергу, присутня на брифінгу глава Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова підкреслила, що процес призначення нового керівника до Фонду соцстрахування проходив з опорами та скандалами.

"Процедура призначення нового директора, який розуміє, як робити і зовнішній, і внутрішній аудит, йшла 3-4 місяці з опорами й зривами зборів правління, опозицією і так далі. Саме тому, як тільки виникло бажання навести порядок і подивитися, що відбувалося у Фонді соцстраху, нам довелося ввести туди людину, яка може це робити, зі скандалом. Тому один з перших законів - це зміна системи корпоративного управління Фонду соцстраху, мова про керівні органи», - зазначила Третьякова.

Як повідомляв УНІАН, в грудні 2019 року правління Фонду соцстрахування України тимчасово очолив Олег Коваль, наразі він обіймає посаду заступника міністра соціальної політики.

Наприкінці листопада фонд заявив про припинення виплат застрахованим особам, в той час як Міністерство соціальної політики, що його курує, заявило про можливе рейдерське захоплення фонду його колишнім керівником, звільненим за махінації з майном організації та поновленим на посаді згідно з рішенням суду.