Шторм "Сіара" завдав Європі величезних збитків / Ілюстрація REUTERS

Дані про претензії від постраждалих страховиків показують, що Німеччина зазнала найбільших збитків від шторму Ciara, яка вирувала в Європі в лютому нинішнього року.

Читайте також"Укрпошта" вводити спеціальне страхування для працівників у випадку зараження коронавірусом

Як повідомляє «Фориншурер», попередні втрати на ринку застрахованого майна для позатропічного циклону Ciara, який обрушився на Британію, оцінюються в 1,5 млрд. євро (1,39 млрд. фунтів стерлінгів) відповідно до даних за страховими виплатами, зібраних компанією Perils, яка забезпечує загальногалузеві страхування від катастроф.

Відео дня

Звіт Perils, заснований на даних про претензії від постраждалих страхових компаній, також показав, що більша частина страхових збитків була зареєстрована у Німеччині, за якою слідують країни Бенілюксу, Франція, Великобританія, Швейцарія, Австрія та Данія.

Попри сильні вітри, Ірландська Республіка зазнала порівняно невеликих страхових втрат, як у випадку Норвегії та Швеції.

Збиток страхової індустрії від "Сіари" являє собою найбільшу втрату від європейської бурі з часів урагану "Фридерика", також відомого як Давид, у січні 2018 року.

В цілому, за оцінками Perils, близько 250 млн людей в якийсь момент під час шторму піддавалися впливу поривів вітру, що перевищували 80 км/год, в той час як 14 осіб по всій Європі загинули в результаті цієї катастрофи.

Нагадаємо, потужний шторм "Сіара" бушував з 9 по 11 лютого і приніс руйнівне лихо Північній Європі. Основний удар припав на Велику Британію. Там вийшли з берегів кількох річок, були закриті транспортні магістралі, тисячі будинків залишилися без електрики.