Названо застраховані збитки від шторму Сіара / фото: Flickr

Аналітики страхового брокера Aon оцінили збиток від шторму Сіара, який 9 лютого обрушився на Ірландію і Велику Британію, а потім перемістився на континентальну Європу.

Як повідомляє "УкрСтрахування" з посиланням на Aon, застраховані збитки перевищить 1,1 млрд доларів, що збігається з оцінкою компанії моделювання ризиків катастроф AIR Worldwire і Risk Management Solutions (RMS).

Читайте такожУ МОЗ розповіли про деякі деталі страхової медицини

Відео дня

На думку авторів звіту, велика частина збитків припадає на Німеччину (приблизно 675 млн євро). Загальні застраховані збитки від шторму Сіара оцінюються в 1,9 млрд доларів за більш ніж 750 тисячами страхових випадків.

«Лютий був метеоактивним місяцем в Європі, оскільки відбулося не менше шести штормів, які охопили західну і центральну частини континенту», - прокоментували в Aon. У компанії також зазначили, що шторм Сіара був найбільш руйнівним, від якого постраждали 18 країн.

Нагадаємо, потужний шторм Сіара завдав руйнівного лиха Північній Європі. Основний удар припав на Британію. Там вийшли з берегів кілька річок, закриті транспортні магістралі, тисячі будинків залишилися без електрики. В аеропортах скасовують рейси.